Jag ger upp, men inte på veggiemånaden!

   För ett tag sedan bestämde jag mig. Det är alldeles för svårt för mig att läsa på universitetet på tyska. I alla fall med så svåra texter. Jag förstod inte så mycket och kände mig stressad och hängde inte med. I Sverige var jag självständig i pluggandet, här var jag HELA tiden tvungen att fråga och ta andras tid när jag ville lära mig. Det kändes inte bra. Att läsa en text och förstå gick liksom inte. Det kan ju kanske bero på att föreläsarna gillar att ge möjligst svåra texter, eller att några texter var från 20-talet av Max Weber.
   Så nu läser jag bara två engelskakurser och två tyskakurser tills nästa termin, då jag ska byta program är det tänkt. Kurserna behöver jag inte göra om, som jag gör nu. Kan säga att det var skönt att ge upp och slippa oroa mig mer över det jag påbörjade. Jag gav det ett försök och failade, nu ser jag fram emot julen och att få komma hem till Götet. Har mycket fritid och pysslar med en adventskalender till tysken. Har några dagar kvar att hitta på de sista klapparna som ska hänga i kalendern.
   Nu är det bara två dagar kvar och vår vegetariska månad är över. Det har varit kul att testa på nya rätter och gott framförallt, men jag måste säga att det ska bli skönt att äta kött igen. Men tror inte vi kommer att äta lika mycket som vi gjorde innan. Men att ha något annat än ost på frukostmackan ska bli smaskens! Kan säga att vi upptäckte att äta ute som vegetarian är rätt så begränsat. Läser man på menyn är det kött i nästan alla rätter. Kvar blir några få som är ganska så ostiga oftast. Men har testat på veggieburgaren på donken och tofucurrywurst samt tomat och mozzarellapizza. Det var ändå okej när man var inställd på att det inte var kött. Dessutom får man alltid maten varm och man vet att den är extra förberedd för dig, inte legat framme och väntat. Det ska bli intressant att se hur stor skillnad det blev i vår matbudget utan kött. Vi ska fira på söndag med att gå på grekisk restaurang, hehe.
 
 
Tschüssi