Jul i Tyskland

   I år blev det som sagt en tysk jul och jag måste säga att den blev en lugn och fin. Vår julgran blev riktigt grann om jag får säga det själv. Den 24:e december firade jag och Achim hemma. Vi hann med en snabbskype med min familj som tur var. Den 25:e december firades det en gång till hos föräldrarna. Det serverades gås och byttes julklappar. På kvällen spelade vi vändåtta och tittade på kort.
   Inför julen var vi även på ett svenskt luciafirande (Achims första), bakade pepparkakor och lyssnade på julmusik. Men ute var det flera plusgrader (runt 10-12 grader) och ingen snö inte. Inte många julkänslor innan jul med andra ord.
   Nu är det plugg som gäller för min del. Skriver på en uppsats som ska in den 22:e februari. Tidigt att börja skriva kanske ni tänker, med tanke på att jag har fyra tentor som väntar på mig andra veckan i februari. Eller, det kanske inte är så tidigt, men jag brukar inte börja såhär tidigt i vanliga fall. Hursomhelst, jag åker hem till Göteborg i februari och då vill jag helst att uppsatsen ska vara klar. Det ska bli skönt att komma hem en sväng på vårlovet. Det var länge sedan jag var hemma nu och det har ju hänt en hel del där hemma.
 

Ingen julskinka här inte.
Levande ljus i julgranen!
 
Tschüssi