Indien - Agra

DAG 3
   Uppe med tuppen! Sagt och gjort, klockan sju var vi vid Taj Mahal och blev än en gång guidade runt. Jag blev ganska så snart irriterad av alla turister och "professionella" fotografer som knödde runt och ropade "Excuse me madam!" flera gånger såfort man försökte ta ett någotsålunda bra foto av Tajen. Ja, vi hade hoppat över frukosten också, vilket inte heller bidrog till stämningen som uppstod.
   Vi var där cirka tre timmar och gjorde även ett besök inne i byggnaden som på vardera sida har en moské och en kopia av moskén på andra sidan för symmetrins skull. Knökfulla turistattraktioner gör mig alltid lite negativ och drar min uppmärksamhet helt bort från det man egentligen var där för. Därför får ni inte se några bilder med oss framför Taj Mahal. Jag såg nämligen ut som grumpy cat (googla om ni inte redan känner till den memen).
   Visst, Taj Mahal är mäktig, men jag kunde inte koppla av och ta in någonting. Så det var den upplevelsen. Efter det ville vi inte åka och se hur man hugger i sten. Nej, vi ville tillbaka till homestayen, äta frukost och pusta ut. Framförallt ville vi bli av med både vår chaufför och guiden och upptäcka på egen hand. Flera timmar senare promenerade vi alltså till Agra Fort och det var en mycket bättre upplevelse.
 
Ridån som man måste gå igenom för att komma till Taj Mahal
Grumpy cat
Kossor mumsandes sopor
Agra Fort
Kolla in duvan i bakgrunden. =,D
Taj Mahal i bakgrunden
Lite chill i skuggan på gräsmattan. Äntligen
 
Tschüssi